Kotopoulo me domates ke elies / Kylling med tomat og oliven

Hvem drikker mest whisky i verden, i forhold til folketallet? Grekerne! Utrolig, men visstnok sant. Derfor er det ikke så underlig at whisky brukes i gresk mat, slik som i denne kyllingretten. Men om du ikke har en flaske stående, kan du bruke konjakk eller ouzo eller sløyfe brennevinet helt.
Oppskriften gir deg et lass med saus, og det skal du være glad for, for den er bare så nydelig. Spis maten sammen med noe grønt, og hvis det skal være på ekte gresk vis, frityrstekte poteter. Eller kanskje litt ris?

  • 3 ss olivenolje
  • litt hvetemel, salt og pepper til å pudre kyllingen
  • 2 kyllingfileter
  • 1 rødløk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, finhakket
  • 3 ss whisky
  • 1 boks hermetiske, hakkede tomater
  • ½ dl vann
  • 1 ts oregano
  • 75 gram fetaost, hakket
  • ca 20 svarte eller grønne oliven, delt i to
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • salt, pepper
  • kanskje litt sukker

Varm halvparten av oljen i en stekepanne med høye kanter. Ha mel, salt og pepper i en plastpose, legg kyllingfiletene i posen og rist godt. Ta ut kyllingen, rist av overflødig mel, og brun den raskt i oljen. Legg kyllingen til side mens du lager sausen.
Hell resten av oljen i stekepannen, og stek løken til den får en lett brunfarge. Stek hvitløken det siste halve minuttet. Hell i whiskyen, og kok et minutt. Ha oppi tomatene, vannet og oreganoen, og småkok i ca en halvtime under lokk. Ha oppi kylling og  fetaost, kok uten lokk til kyllingen er ferdig og sausen tykner, en ti, femten minutter. Tilsett oliven og persille, og smak til med salt og pepper. Hvis sausen er veldig syrlig (det kommer an på tomatene og fetaosten du bruker), tilsett litt sukker.
Til 2
PS: Det er ikke tvingende nødvendig å koke tomatsausen en halvtime før du tilsetter de stekte kyllingfiletene, men det gjør veldig godt for smaken.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-hO og trykk på knappen: Print

Reklamer

2 responses to “Kotopoulo me domates ke elies / Kylling med tomat og oliven

  1. …Og der var søndagsmiddagen i boks:) Det må riktignok bli med juksefeta, får ikke tak i skikkelige greier her jeg bor.

  2. Blir nok bra uansett. Han jeg delte dette måltidet med, påsto det var en av de beste sausene han hadde smakt i sitt liv 😉 Håper du liker den også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s