Prasoryzo / Purreris

Som nevnt før dyrkes det ris i Hellas, noe som selvsagt betyr at det lages mange gode risretter. Her får du oppskrift på en slags sommerlig pilaff med purre og gulrot. Den er aller best som tilbehør til f.eks fisk, eller som en hovedrett sammen med brød og gjerne litt fetaost.
Jeg bruker tørkede selleriblader i min purreris, og er det én ting du må huske å kjøpe neste gang du er i Hellas er det en boks selleriblader, for det er suverent i utallige retter. Har du ikke selleriblader, bruk estragon, godt det også!

  • 1 velvoksen purre, i skiver
  • 1 gulrot, i skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss olivenolje
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl risottoris
  • 4,5 dl grønnsakskraft (vann + terning er ok)
  • 1 ts tørkede selleriblader eller 1/4 ts tørket estragon
  • salt, pepper

Stek grønnsakene i oljen over svak varme til de mykner litt, 10 – 12 minutter. Hell i vinen og la det koke til ca halve vinmengden er igjen. Ha i risen, grønnsakskraften og selleri/estragon, og kok under lokk til risen er mør, mens du rører av og til. Det tar ca 15 – 20 minutter. Tilsett litt vann om det koker tørt, konsistensen skal være som myk grøt. Smak til med salt og pepper. Og jeg mener det, SMAK! Har du brukt salt buljong, trenger du kanskje ikke mer salt.
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-gH og trykk på knappen: Print

Advertisements

2 responses to “Prasoryzo / Purreris

  1. Åh, dette høres nydelig ut! Må prøves:)

  2. Jeg liker dette kjempegodt, men fortell gjerne hva du synes etter du har laget den!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s