Sfougato / Ovnsomelett

En enkel eggekake/ovnsomelett som er aldeles utmerket til lunsj sammen med en salat. Retten kommer visstnok opprinnelig fra Rhodos, men dette er mat som spises over hele Hellas. Og som vanlig kan du bruke de grønnsakene det er sesong for, eller dem du liker aller best. Jeg har til og med fått sfougato servert med stekt kjøttdeig i tillegg til grønnsakene. Godt det og!

  • 300 gram faste poteter
  • 300 gram squash
  • 1 ss + 1 ts olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 6 egg
  • 100 gram kefalograviera eller gruyere (eller vellagret sveitserost), revet
  • 1 stor ss finhakket bladpersille eller dill
  • salt, pepper

Sett ovnen på 180 grader.
Skrell og skjær poteter i tynne skiver, og kok dem fem minutter. (Du kan sløyfe kokingen om du tar sjansen på at potetene mykner etter opp i mot en time i ovnen, det kommer an på potetsorten, men litt koking skader uansett ikke.) Skjær squashen i  skiver. Stek løken lett i 1 ss olivenolje i ca 5 minutter.  Pisk eggene og ha oppi løk, ost, persille/dill og salt og pepper. Ha grønnsakene oppi og bland forsiktig.
Smør litt olje i en rund eller firkantet kakeform og hell i røren.
Stek på midterste rille til eggeblandingen er stivnet, det kan ta opp mot en time , og spis sammen med brød og salat.
Til 3 -4.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-ga og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s