Fakes moutzentra 
/ Linseris fra Kypros

Fakes moutzentra er en tradisjonell gresk-kypriotisk rett, bestående av linser, ris og løk. Den spises til det du ellers ville spist vanlig ris til, men er betydelig mer smakfull enn ganske så kjedelig kokt ris.
Her har jeg brukt gule linser, men du kan gjerne bruke brune om du heller vil det. Og ikke bruk den tullete hurtigrisen, men langkornet ris med ca 20 minutters koketid.
Oppskriften er hentet fra den greske avisen Kathimerini.

  • 125 gr linser, vasket
  • 5 dl grønnsaksbuljong eller -kraft
  • 1 lite laurbærblad
  • 0,25 dl olivenolje
  • 1 løk, finhakket
  • 125 gr langkornet ris
  • salt og nymalt pepper
  • litt tørket og smuldret mynte
  • ev. litt friskpresset sitronsaft

Kok linsene i masse vann i fem minutter. Sil vannet fra linsene og skyll gryten, slik at alt skum er borte. Hell linsene tilbake i gryten sammen med buljong/kraft og laurbærblad, og kok under lokk i 20 minutter. Væsken skal være kokt inn til ca det halve, tilsett litt mer vann om det trengs.
Mens linsene koker, varmer du olje i en annen gryte, og sauterer løken i den i 3 – 4 minutter. Tilsett risen og småstek i 2 minutter til.
Bland linser og ris og kok under lokk i ca 20 minutter, til risen er myk. Pass på at det ikke koker tørt, og tilsett i så fall litt kokende vann.
Smak til med salt og pepper.
Fordel linserisen på tallerker, og dryss over mynte og ev. litt sitronsaft.
Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-eh og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s