Tonosalata me fasolia / Tunfisksalat med bønner

Som nevnt er grekerne eksperter på å lage velsmakende mat av få ingredienser, og denne tunfisksalaten er et eksempel på det.
Hvis du bruker bønner fra boks har du lunsj eller middag på fem minutter. Litt lengre tid tar det jo om du bløtlegger og koker tørkede bønner, men de passer seg selv så det er ikke det minste arbeidskrevende.
Du kan bruke de bønnene du liker best. Her har jeg brukt brune bønner, dyrket i Hellas – hvor de for øvrig kaller dem røde bønner.

  • 1 boks bønner eller 200 gram tørkede bønner
  • 2 bokser tunfisk i vann (eller bruk fersk, stekt tunfisk)
  • 1 liten rødløk i tynne skiver
  • ½ bunt hakket bladpersille
  • en neve oliven
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 4 ss olivenolje
  • salt og pepper

Om du bruker tørkede bønner, legg dem i masse vann kvelden før. Hell av vannet, kok bønnene i vann i fem-ti minutter, hell av kokevannet og fyll på nytt vann. Kok bønnene til de er møre, hell av kokevannet og avkjøl dem.
Eller åpne en boks bønner og skyll dem godt.
Hell laken av tunfisken og del den opp i småbiter. Bland med bønner, løk og persille. Fjern steinene fra olivenen og ha dem oppi.
Rist sammen eddik, olje, salt og pepper, og rør det inn i salaten.
Spis med nybakt brød.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-ec og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s