Psarokeftedes / Fiskekaker

Psarokeftedes

Grekerne er flinke til å lage keftedes (som egentlig betyr kjøttkaker) av grønnsaker, og selvsagt finnes det fiskekaker i Hellas også. De er ikke så forskjellige fra dem vi er vant til, men sitronskall og oregano er en god, gresk kombinasjon sammen med fisken.
Her har jeg laget en enkel yoghurtremulade du kan servere til fiskekakene om du liker det. Tomatsaus og tzatziki er også typisk greske tilbehør til fiskekaker.
Men fiskekakene blir også gjerne servert uten ekstra dilldall, som mezedes til ouzo.

  • 400 gram hvit, kokt fisk (uten skinn + ben)
  • 300 gram kokte poteter
  • ½ bunt bladpersille eller dill, finhakket
  • 1 liten purre eller 1 bunt vårløk, finhakket
  • revet skall av 1 sitron
  • 2 egg
  • 3 ss strøbrød/griljermel
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper
  • 2 – 3 ss olje til steking

Mos fisk og potet med en gaffel, til små biter. (I greske fiskekaker kan du identifisere ingrediensene, de er ikke finmalte slik som vi er mest vant til.)
Rør inn resten av ingrediensene.
Har du tid, la røren stå en times tid i kjøleskapet, så blir det lettere å steke kakene.
Form seks, syv kaker av røra. Skal du spise dem som mezedes lager du flere mindre kaker.
Varm opp olje i stekepanna, og stek kakene lysebrune.
Til 2

Yoghurtremulade

  • 1 dl gresk yoghurt (ev. matlagingsyoghurt)
  • 1 dl majones
  • 1 – 2 ss kapers
  • hvis du vil: 1 lite fedd most hvitløk
  • salt og pepper

Bland alt, og smak til med salt og pepper.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-e3 og trykk på knappen: Print

4 responses to “Psarokeftedes / Fiskekaker

  1. jeg liker bloggen din. holdt på å flytte til grekenland i fjor. kjenner meg som norsk med gresk sjel. hilsen, hege soerlie.

  2. Høres veldig godt ut, må prøves🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s