Patatosalata me graviera / Potetsalat med ost

Sitron, bladpersille og hvitløk er erkegreske smakstilsetninger, og i denne yoghurtdressingen får de selskap av en anelse sennep. I tillegg skal det faktisk revet ost oppi, grekerne er som kjent verdensmestere i ostespising. Salaten byr på en eksplosjon av smaker, og er kjempegod til noe ukomplisert, som grillet kjøtt eller stekte pølser.

  • 1 kilo poteter
  • 4 hardkokte egg
  • Dressing:
  • 200 gr graviera, gruyere eller sveitserost
  • 3 dl gresk yoghurt/matyoghurt
  • 4 ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd, presset eller knust
  • 1 – 2 ts sterk sennep
  • skall av 1 sitron, saft av ½
  • ca 1 dl hakket bladpersille
  • salt, pepper

Skrell poteter, del dem i biter og kok dem møre. Bruker du småpoteter kan du koke dem helle med skallet på. Riv osten og bland med resten av ingrediensene til dressingen. Avkjøl potetene litt, vend dem i dressingen og pynt med egg i skiver.
Til 4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-cp og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s