Giouvetsi på den vanligste måten finner du oppskrift på her, men hvorfor ikke prøve denne utradisjonelle varianten, som også er riktig god. Hovedforskjellen er at du bruker kjøttdeig istedet for biter av oksekjøtt. Jeg synes dette er godt sammen med en tomat- og løksalat, men grekerne spiser vanligvis ikke tomat til tomatbaserte sauser, og en grønn salat er også vakrere på tallerkenen.
- 2 ss olje
- 500 gram kjøttdeig av okse eller lam
- 1 løk, grovhakket
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- salt, pepper
- litt kanel
- litt nellik
- 2,5 dl vann eller vin
- 2 ss tomatpuré
- 1 liter kraft eller buljong
- 3 dl. risformet pasta (kritharaki, risoni)
- revet ost etter smak
Varm oljen og stek kjøttdeigen til den får litt farge. Tilsett løk og hvitløk mot slutten. Krydre, og hell i vann eller vin (det blir best med vin) og tomatpuré. La dette småkoke under lokk i 20 minutter.
Hell kraft/buljong i gryten og kok opp. Bland inn pastaen, og hell dette i en smurt form. Stek v 180 grader i ca 45 minutter, rør etter halvgått tid.
Server med ost.
Til 4.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-cj og trykk på knappen: