Kotopoulo ston fourno me patates / Ovnsbakt kylling med poteter

Ovnsbakt kylling og potet er vanlig gjestemat i Hellas. Oppskriften under er beregnet for to, er dere flere kan du godt bruke en hel kylling, og steke den sammen med potetene hele tiden, altså i halvannen time eller til kyllingen er ferdig. Denne maten er god sammen med for eksempel gresk salat.

  • 4-6 faste poteter, skrelt og skåret i biter
  • 2 kyllingfileter
  • ½ dl olivenolje
  • saft av 1/2 sitron
  • 3 hvitløkfedd, presset eller knust i morter
  • 2 ts oregano
  • 1 ts rosmarin
  • salt, pepper
  • 1 dl vann

Fordel potetene i ett lag i en bakepanne. Pisk sammen olje, sitron, hvitløk og krydderne. Pensle litt av denne blandingen på kyllingfiletene og legg dem til side. Resten av oljeblandingen heller du over potetene og rører rundt slik at de er godt dekket.  Hell i vannet.
Stek potetene v 200 grader i 1 time. Ta dem ut av ovnen, snu litt på dem, og legg kyllingfiletene i pannen. Stek videre ved 180 grader i ½ time eller til filetene er gjennomstekte.
Til 2.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-bg og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s