Hvis du synes at det greske anisbrennevinet ouzo er godt, og også synes sitron er godt, da skal du lage dette – og det blir farlig godt. Ouzoen beholder sin karakter, men får et lett sitronpreg i tillegg, og sukkeret runder av smaken litt.
Bruk helst økologiske, uvoksede sitroner. Om du ikke får tak i det, må du vaske og skrubbe sitronene omhyggelig. Du trenger:
- skall av 4 sitroner
- 3,5 dl ouzo
- ½ dl sukker
Strimle sitronskallet, bruk bare det gule. Det gjøres enklest med en potetskreller.
Hell ouzo i et stort glass med lokk og ha oppi sitronskallet og sukkeret. La glasset stå på kjøkkenbenken en ukes tid, mens du vender og snur litt på det et par ganger til dagen.
Sil bort sitronskallet gjennom en finmasket sikt, og hell drikken på flaske.
Drikk lemonouzoen av små glass, romtemperert eller kjøleskapskald, og ha en vannskvett i glasset om du vil. Og husk at grekere aldri drikker ouzo uten også ha litt å spise til!
For print, kopier url: hhttp://wp.me/p14Y1j-b3 og trykk på knappen:
Tilbaketråkk: Det er lille lørdag! | BoligDrøm