Lachanosalata / Kålsalat

Dette er en skikkelig vintersalat, og det finnes ulike varianter over hele Hellas. Den enkleste av dem består kun av finstrimlet kål, olivenolje, sitronsaft og salt, men det er også vanlig å ha litt gulrot oppi, kanskje litt rødløk, noen selleriblader, grønn paprika, persille, hvitløk, fetaost… Her får du oppskrift på kålsalat slik jeg har pleid å få den servert. Salaten er knasende sprø når den er nylaget, men greske husmødre (og -fedre, får jeg vel legge til) lager ofte en stor bolle, og serverer restene dagen etterpå. Salaten forandrer karakter, men er fremdeles god. Salaten passer omtrent til alt, den er frisk, enkel og forbausende smakelig.

  • 300 gram hodekål, finstrimlet
  • 150 gram grovrevne gulrøtter
  • ½ liten rødløk, finstrimlet
  • 5 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • salt, pepper

Bland kål, gulrot og rødløk. Rist sammen olje, sitronsaft, salt og pepper i et glass med lokk, hell det over salaten og bland godt. Sett salaten i kjøleskapet til den skal spises.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-aA og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s