Revaní (kalles også ravaní) er en kake laget med sitron, yoghurt og semulegryn, og etter at den er stekt skal du helle over masse sukkerlake, slik at den nærmest blir som en pudding. Men du kan selvsagt også la være å helle over laken, da har du en formkake som smaker kraftig og godt av sitron og ikke er så søt som de fleste kaker er. De sitronene vi får kjøpt i Norge er ofte surere enn de solmodne, greske sitronene, derfor kan du godt bruke en miks av sitron og appelsin, eller erstatte all sitronsaften med appelsinsaft om du heller vil lage appelsinkake.
- 3 egg
- 1,5 dl sukker
- 1 dl solsikkeolje
- 1,5 dl ferskpresset sitrussaft (av 2-3 sitroner, ev appelsiner, se over)
- 2,5 dl gresk yoghurt/matyoghurt
- 2,5 dl semulegryn
- 1 dl hvetemel
- 1,5 dl mandelflak (eller skoldete, finhakkede mandler)
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- ½ ts salt
- Til sukkerlaken:
- 5 dl vann
- 5 dl sukker
Om du skal bruke lake, må du lage den først, slik at den er kald når du heller den over kaken: Kok vann og sukker til sukkeret er helt oppløst, ca 5 min. Den avkjølede sukkerlaken helles over kaken når den kommer ut av ovnen.
Kaken: Pisk egg og sukker godt. Tilsett resten av ingrediensene og miks til alt er blandet, men heller ikke mer. Hell røren i en godt oljet eller bakepapirkledd liten langpanne. Min form er 25 x 15 cm, og det passer fint. Stek v 180 grader, nederst i ovnen, i 35 – 40 minutter.
Bruker du ikke sukkerlake, kan du dekke kaken med melisglasur om du vil.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-au og trykk på knappen: