Patatopita / Potetpai

De fleste paiene i Hellas lages med den papirtynne filodeigen eller butterdeig. Det gjør ikke denne potetpaien, som vel strengt tatt heller ikke er en pai, men en slags bakt potetmos med løk og ost. Jeg har lånt oppskriften av den greske kjendiskokken Myrsini Lambraki, og når hun kaller det pai, så får jeg også gjøre det.
Paien, eller hva den nå er, er ikke bare god, den er utmerket selskapsmat, fordi den kan lages klar på forhånd og bare bakes i ovnen før den skal spises. Den passer fint sammen med kjøtt i rød saus, som lagoto eller greske gryteretter.

  • 500 gram poteter
  • 0,3 dl melk
  • 1/2 løk, finhakket
  • 1 ss smør
  • 1 dl revet kefalotiri (el. pecorino romano/parmesan)
  • 1 egg, lett pisket sammen med gaffel
  • ca 3 ss finhakket bladpersille
  • salt, pepper
  • olivenolje til baking

Skrell potetene, del dem i treninger, og kok dem. Hell av vannet, og mos potetene med melken. Stek løken myk i smøret, og bland den inn i potetene. Tilsett resten, smak til med salt og pepper.
Smør en bakepanne med høye kanter med olje, og spre potetrøren jevnt i pannen. Ringle litt olje over.
Bak ved 200 grader i 30-40 minutter, til paien får litt farge.
Til 2-3.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-af og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s