Kolokithakia gemista / Fylte squash

Fylte grønnsaker har jeg blogget om tidligere også, men da den tradisjonelle varianten med ris. Sjekk også Kolokithakia gemista me avgolemono / Fylte squash i sitronsaus. Her kommer en bedårende liten kosevariant med egg, ost og skinke oppi. Forrett, kosemat en tv-kveld eller en av mange mezedes, du bestemmer.

  • 2 store eller 4 små squash
  • 2 skiver røkt skinke, i småbiter
  • 100 gram parmesan eller gresk regato
  • 1 ss finhakket bladpersille eller 1 ts tørket selleri
  • ½ paprika, finhakket
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 egg
  • salt, pepper
  • litt olje til formen

Bruker du store squash, del dem i to på langs, de små skjærer du bare av en liten strimmel på langs (og kaster den). Grav ut innmaten ved hjelp av en liten kniv. Finhakk innmaten, og legg den mellom noen lag tørkerull. Klem ut så mye væske du kan.
Ha ca 2/3 av innmaten i en bolle, og bland inn de øvrige ingrediensene.  Fyll dette tilbake i de uthulte squashene.
Legg squashen i et smurt, ildfast fat med kanter.
Stek v 200 grader midt i ovnen til fyllet får litt farge, ca 25 min.
Spises varme.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-9Q og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s