Lachanorizo / Grønnsaksris

Dette er en sånn rett som kanskje ikke ser så god ut på papiret, eller på skjermen for den saks skyld, men som faktisk er riktig deilig i virkeligheten. Lachanorizo betyr egentlig kålris, men det høres, iallfall for meg, helt fælt ut, så jeg har forskjønnet det norske navnet litt.
Lachonorizo serveres sjelden på tavernaer, men rett som det er i hjemmene, og da gjerne med kokt kjøtt til. Kraften fra kjøttet brukes til å lage risretten. Men lachanorizo kan også være en selvstendig, vegetarisk rett, eller nytes sammen med f.eks noen gode pølser eller stekt bacon.

  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 500 gram hodekål, skåret i små biter
  • 1 gulrot, i små biter
  • 1 liten tomat, finhakket
  • 6 dl vann eller kraft
  • 2,5 dl risottoris/arborio
  • 1 ss hakket persille eller dill
  • salt, pepper
  • 3-4 sitronbåter
  • ev. revet ost til å strø over

Fres løk i smør og olje, så den blir myk og gyllen. Tilsett kålen, legg på lokk, og la kålen falle sammen. Ha oppi gulrot og tomat og fortsett å koke under lokk i ti minutter. Hell oppi vann/kraft, ris, persille, salt og pepper, og kok til risen er mør. Bruk lokk på gryta, og rør av og til. Koker det tørt, tilsett mer vann, dette skal være litt fuktig, og kremete.
Legg på tallerker og skvis over frisk sitronsaft. Dryss ost på toppen om du vil.
Til 3-4

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-9a og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s