Karbonara sto Fourno / Bakt Carbonara

Grekerne har sin egen versjon av den kjente italienske retten spaghetti carbonara. En del av ingrediensene er de samme, men gresk carbonara tilsettes blant annet løk og sopp, skal bakes i ovn, og minner også om macaroni and cheese. Med hensyn til soppen har jeg ene og alene fått servert dette med hermetiske sjampinjonger, men når jeg lager det selv bruker jeg fersk sopp, som jeg steker sammen med løken og baconet, eller sløyfer soppen og har grovhakket oliven oppi istedet. Imidlertid, siden jeg prøver å lage så autentisk mat som mulig i bloggen, har jeg denne gang, med sterke motforestillinger, brukt hermetiske sjampinjonger.
Dette er ikke akkurat helsekost, men det er herlig kosemat, og du kan jo lette samvittigheten (om du behøver det) med å spise masse tomatsalat til. Ikke bare pga samvitigheten, forresten, for en frisk tomatsalat (tomat + rødløk) er perfekt tilbehør til karbonara sto fourno.

  • 250 gram spaghetti eller annen pasta
  • 120 gram røkt bacon, i biter
  • 1 liten løk, grovhakket
  • 1 ss olje
  • 1 dl hvitvin, gjerne halvtørr
  • 150 gram gresk regato – eller parmesan
  • 1 liten boks sjampinjonger i skiver, men se over!
  • 3 dl lettfløte
  • salt, pepper, muskat
  • 150 gram reven gouda eller Norvegia til gratinering

Kok spaghettien etter anvisning på pakken.
Brun løk og bacon lett i olje. Når det har fin farge, tilsetter du hvitvin og lar det fosskoke i noen minutter, til vinen er så godt som kokt inn.
Bland løk/bacon og spaghetti, og rør inn ost, avrent sopp og lettfløte. Smak til med muskat, salt og pepper. Hell dette i en smurt form, og ha ost på toppen. Stek ved 250 grader i 15-20 minutter, til osten er boblende og gyllen.
Til 2-3.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-90 og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s