Melitzanosalata / Auberginesalat

Har du vært i Hellas har du sikkert spist melitzanosalata, for det finnes vel neppe en taverna som ikke har den på menyen.  Dette er en mezé, altså en smårett som skal nytes sammen med andre småretter, men det er ingenting i veien for å ha dette som en liten kveldsrett, bare sammen med litt varmt pitabrød og noen gode oliven. Jeg lager helst min melitzanosalata med yoghurt, da blir den fyldigere og ikke så skarp, men det er en smakssak. Noen bruker majones i stedet for yoghurt, og noen bruker ingen av delene.

  • 1 stor aubergine
  • 1 moden tomat
  • 2 hvitløkfedd, presset eller most
  • 1 liten vårløk, finhakket
  • 2 ss persille, finhakket
  • ev: 2 – 3 ss gresk yoghurt (ev. Matlagingsyoghurt) eller majones
  • saft av 1/2 sitron
  • 2 ss olivenolje
  • ¼ ts spisskummen
  • salt, pepper
  • pitabrød eller landbrød til servering

Bak auberginen ved 200 grader i en time. Del den i to og avkjøl den. Grav ut fruktkjøttet
Fjern frøene fra tomaten, og skjer fruktkjøttet i små biter.
Så kan du gjøre ferdig salaten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Enten: Mos auberginekjøttet med en gaffel. Rør det sammen med tomatkjøtt, persille, hvitløk, vårløk og (ev) gresk yoghurt, deretter pisker du inn sitronsaft og olje. Smak til med krydder.
Eller: Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til en helt jevn puré.
Salaten kan oppbevares et par dager i tett boks i kjøleskapet.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-8g og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s