Garides me saltsa skordou / Reker i hvitløksaus

Garides saganaki, som du finner oppskrift på her, er den mest kjente rekeretten fra Hellas, men disse rekene i hvitløksaus fortjener også kjendisstatus. Hvitløksreker er en nydelig  mezé, eller du kan spise dem som en forrett. Uansett må du ha skikkelig godt brød til, så du kan suge opp den gode sausen.
Bruk de rekene du har tilgang på. Her har jeg brukt kongereker, men vanlige reker duger godt det også, bare de er ferske og ikke fra en boks.  Eller du kan bruke biter av sverdfisk, som du steker ferdig i litt olje før du har dem oppi sausen.

  • 1/2 kg rensede reker
  • 0,5 dl olivenolje
  • 3 vårløk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, presset eller knust
  • 1 dl hvitvin
  • 2 dl finhakket dill eller persille eller en blanding av de to
  • salt, nymalt pepper

Varm oljen i en stekepanne, og ha oppi vårløk og hvitløk. Fres løken myk, men ikke bruk så sterk varme at den blir brun. Ha oppi hvitvin, og kok dette kraftig i ca to min.  Ha oppi reker, og varm dem opp. Pass på at det ikke koker, for da blir rekene seige. Rør inn dill/persille, og smak til med salt og pepper.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-7b og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s