Spageti me araka / Spagetti med erter

Salt bacon, søte erter, syrlig vin, heftig pepper og snill spaghetti – en nydelig miks!
Varianter av denne oppskriften kommer jeg rett som det er over på ulike greske matnettsted, her er min favorittversjon. Enkelt sagt er dette en slags spagetti carbonara med erter, men så er det ikke helt det heller. Italiensk opprinnelse har den nok uansett.
Du kan godt lage dette med friske erter, da har du dem oppi løk- og baconblandingen sammen med vinen, og koker til de er myke. Her har jeg brukt frosne erter, og da kan du lage dette på et kvarter.

  • 200 gr spagetti
  • 2 ss smør
  • 100 gr bacon, i biter
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 100 gr erter
  • 2 eggeplommer
  • 2 hvitløkkløfter, mortret eller presset
  • ca 1 dl reven kefalograviera (eller parmesan) + mer til å drysse over
  • 1 ts oregano
  • salt, nymalt pepper

Kok spaghetti etter anvisning på pakken. Ha avrent pasta tilbake i gryten og hold den varm.
Smelt smøret i en panne, og stek løk og bacon det det får litt farge. Tilsett vin, og kok litt inn. Så skal ertene oppi, og de skal bare varmes opp om du bruker frosne. Hold dette varmt også.
Bland eggeplomme, hvitløk, ost, oregano, salt + pepper.
Rør erteblandingen inn i spagettien, deretter osteblandingen. Det skal bare smelte sammen, ikke koke.
Ha på tallerker, dryss over mer ost, spis!
Til 2

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-6U og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s