Revithia sto fourno / Bakte kikerter

Det greske kjøkken er rikt på retter av erter, bønner og linser, og disse kikertene, bakt lenge sammen med løk og urter, er et smakfullt eksempel på det. De kan settes på mezé-bordet, spises som hovedrett med feta og brød, eller brukes som varm eller kald salat sammen med f.eks fisk. Sitronsaften du blander i til slutt er selve prikken over i-en, så ikke glem den!

  • 5 dl kikerter
  • 2 løk, skåret i skiver
  • 1 dl olivenolje
  • 5 hvitløkfedd, hakket
  • 1 stor gulrot, i småbiter
  • 1,5 dl kraft eller vann
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts tørket timian
  • ½ ts tørket rosmarin
  • salt, pepper
  • saft av ½ sitron

Legg kikertene i vann over natten. De sveller til dobbel størrelse. Hell av vannet og skyll ertene godt.
Stek løken gyllen i halvparten av oljen. Tilsett resten av ingrediensene unntatt sitron, og bland dem godt.
Ha alt i et ildfast fat med lokk, eller klem aluminiumsfolie rundt fatet.
Stek v 180 grader til ertene er myke, det kan ta opp til to timer.
Bland inn sitronsaften, og sjekk om du trenger mer salt/pepper.

Revithokeftedes / kikertkaker
Har du bakte kikerter til overs, kan du kjøre dem i en kjøkkenmaskin sammen med et egg (til ca halve denne porsjonen) og litt fetaost, til du har en ganske fast deig. Form boller eller kaker som om du skulle lage kjøttboller/-kaker, og stek dem brune i  olje eller frityrstek dem. Godt sammen med tzatziki.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-6I og trykk på knappen: Print

Advertisements

2 responses to “Revithia sto fourno / Bakte kikerter

  1. Dette så jo utrolig nydelig ut! Og veldig enkelt! 🙂 SKal prøves!!

  2. Takk, Ingvild! Det er kjempegodt, bare pass på at ertene er skikkelig myke før du begynner å spise. Tørkede kikerter kan være så mye, har de ligget lenge tar det tid å mykne dem igjen. Det går sikkert an å lage dette med hermetiske kikerter også, men det har jeg aldri prøvd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s