Chiromeli / Honningsvin

Kati Psinete er et gresk tv-program, hvor fem deltakere ber hverandre på middag etter tur. Denne retten ble laget av 19-årige Stathis som kom på andre plass. Kjøttet var for tørt, klaget gjestene hans. Problemet er, dessverre, at en god del grekere tilsynelatende ikke er så flinke med kjøtt som bare skal stekes litt. Grill det til det er svart, eller kok det til det smelter – sistnevnte er selvsagt bra om kjøttet er seigt, for det blir mykt som smør. Men svinefilet skal så vidt møte stekepannen. Jeg har tatt Stathis’ oppskrift uten å endre mye, bare varmebehandlet kjøttet betydelig kortere tid enn ham (så flink jeg er), og da blir dette alldeles deilig.
Stathis serverte med ovnsstekte (Panos’) poteter og ris.

  • 1 kg ytrefilet av svin
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 rødløk, i skiver
  • 2 hvitløksfedd, knust eller presset
  • 3 – 4  ts honning
  • 1 ts allehånde
  • 5 dl rødvin
  • salt, pepper

Skjær kjøttet i biter, og brun det raskt i oljen. Ta det opp, og ha oppi løk, som du steker til den er myk. Tilsett hvitløken mot slutten. Hell oppi vin, honning og allehånde og kok friskt til vinen er kokt inn til ca halvparten. Smak sausen til med salt og pepper, ha i kjøttet og bare varm det opp.
Til 4 som hovedrett

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-6u og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s