Methismeno kotopoulo / Beruset kylling

Du skal slippe å fore en kylling med alkohol, stakkars liten (kyllingen, altså), men du skal kjøpe store, saftige kyllingbryst, skjære dem i biter og legge dem i en marinade av hvitvin og ouzo.
Kylling laget på denne måten spiste jeg første gang på en herlig taverna i Nafplio som heter Epi Skinis, og uansett hvor jeg har vært i Hellas siden – finner jeg det (en sjelden gang) på menyen bestiller jeg det. Det finnes, som med de fleste greske matretter, et utall varianter. Bare marinaden inneholder alkohol så kalles dette Methismeno kotopoulo. Dermed kan du godt variere, alt etter barskapets innhold. Jeg lagde en gang dette med konjakk istedet for ouzo og mørkt øl istedet for hvitvin, og det ble nydelig det også. (Ikke for å skryte, altså.)
På Epi Skinis serveres dette som en mezé, og Beruset kylling passer godt som det, men det er ingenting i veien for å servere dette som en hovedrett heller, med ris eller stekte poteter og masse grønt. Jeg synes en blanding av brokkoli og grønne bønner smaker godt til.

  • 2 kyllingbryst, skåret i biter. Stangekylling e.l. er best.
  • 1 ss smør
  • 1 ss tomatpure
  • Til marinaden:
  • 0,2 dl olivenolje
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 0,5 dl ouzo
  • 3 hvitløkfedd
  • salt, pepper

Bland alt til marinaden i en bolle, legg i kyllingbitene og mariner 1 – 2 timer.
Sil av marinaden, men ta vare på den.
Varm opp smøret, og brun kyllingen raskt og lett. Tilsett tomatpuré og la den frese noen sekunder, tilsett marinaden. Kok uten lokk noen minutter, til kyllingen er ferdig og sausen har tyknet litt.

Hovedrett til 2, mezé til flere.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-51 og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s