Rakomelo / «gløgg» på gresk

Vi tenker vel helst på Hellas som et sommerland med varm sand, hete vinder og støvete gater, men det blir vinter der også. Hellas har flere skisportsteder, og selv i de mildeste strøkene, som Nafplio, kan gradestokken i verste fall krype ned mot null. Og da drikker grekerne Rakomelo, en drink som er perfekt også i norsk adventstid og jul, da den består av søt honning og julekryddere som kanel og nellik.

Nå kan det jo godt hende at du verken har eller får tak i det greske brennevinet raki, tsipoura, tsikouda (kjært barn osv…) Fortvil ikke, et hvilket som helst blankt brennevin duger. Vodka vil framheve honning- og kryddersmaken, men bruk grappa om du vil ha mer karakter, mer lik den originale Rakomeloen.

  • 75 ml raki eller annet brennevin (se over)
  • 1 ts gresk timianhonning eller annen flytende honning
  • 1/2 kanelstang
  • 1 nellikspiker

Ha alt i en liten gryte og varm det sakte og forsiktig til honningen smelter og det begynner å ryke. Fjern kanelstang og nellik. Kanelstangen kan selvsagt brukes om igjen om du lager mer rakomelo. Drikk mens det er varmt!

Nok til to shots-glass eller én liten (i gresk målestokk) drink.
For print, kopier url: http://wp.me/s14Y1j-rakomelo og trykk på knappen: Print

Advertisements

5 responses to “Rakomelo / «gløgg» på gresk

  1. Mener at det var dette jeg kjøpte med meg hjem i vår, «dameraki» : ) Men jeg har ikke smakt på den ennå da…….

  2. Supert å komme over denne! Akkurat det jeg var på utkikk etter! Takk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s