Kourkouto me kolokithia / Squashpai

Squashpai, squashkake, jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle denne himmelske blandingen av squash, purre og ost, men navnet er jo ikke viktigst når det gjelder god mat. Direkte oversatt betyr kourkouto noe sånn som (kake)røre. Spis paien/kaken som en hovedrett, sammen med f.eks en frisk tomatsalat og et stykke brød, eller som tilbehør til grillet kylling. Oppskriften er for øvrig hentet fra den fantasiske greske matbloggen kalofagas, men jeg bruker mer ost i min kourkouto. For ost er jo omtrent det beste som finnes. Og forresten, om du vil, kan du steke litt bacon og ha i røra før du steker paien. Det er godt det!

  • 1 liten purre, finhakket
  • 1 squash, ca 350 gram, skjær 4 tynne skiver, grovhakk resten
  • ½ dl olivenolje
  • 2 egg
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1,5 dl fetaost, grovhakket
  • 2 dl kasseri*, revet
  • 1 bunt dill, hakket
  • 1 ts paprikakrydder
  • pepper og evt salt

Svett purre og squash (unntatt squashskivene) i olje i ca 15 minutter. I mens lager du røren: Pisk eggene, tilsett mel og bakepulver, deretter youghurten. Rør godt og ha osten oppi, sammen med dill. Rør inn grønnsakene. Smak til med pepper og paprika, ostene er sannsynligvis så salte at du ikke trenger så mye, om noe, ekstra salt.

Hell dette i en smurt, liten form. Legg på squashskivene, dryss litt paprikapulver oppå, og stek v 175 grader i ca 50 minutter.

La paien/kaken stå et kvarter før du spiser den, men om du venter til den er romtemperert er det helt greit det også.

Til 2 som hovedrett, til 4 som tilbehør.

* Kasseri er en nydelig, smaksrik men ikke sterk, gresk ost, laget på saue- eller geitemelk. Er du heldig har du en fantastisk ostebutikk i din nærhet, for å finne en fullgod erstatning er ikke enkelt. Men provolone, graviera eller cheddar vil nok også smake fortreffelig i denne retten.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-3D og trykk på knappen: Print

Advertisements

One response to “Kourkouto me kolokithia / Squashpai

  1. Mmm, det så godt ut! Fin blogg forresten. Gresk mat får en aldri nok av!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s