Makeronada me saltsa domatas / pasta med tomatsaus

Neida, pasta og tomatsaus er ikke unikt gresk, men pasta med tomatsaus står på greske middagsbord rett som det er. Denne herlige sausen inneholder typisk greske ingredienser som ouzo og oliven eller kapers, og kan lages mens pastaen koker. Typisk gresk er å spise et lass med pasta og bare litt saus oppå, derfor er det viktig at sausen har masse smak.

Saus til 1 person:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 hvitløkfedd
  • 2 – 3 ss ouzo
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl vann
  • tørket oregano
  • oliven eller kapers
  • salt, pepper
  • i tillegg trenger du pasta og reven ost

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Varm oljen, varm finhakket eller most hvitløk i den, hvitløken skal ikke bli brun. Hell over ouzo og kok i ett minutt. Ha oppi tomatpuré, vann og krydder samt så mye oliven eller kapers du vil. La dette småkoke uten lokk til pastaen er klar – her forutsetter jeg at du ikke bruker hurtigkokt pasta. Server det hele med et lass med ost over.

Som en variasjon kan du brune litt kylling i oljen før du tilsetter hvitløken.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-3f og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s