Rosiki salata / russisk salat

Neida, jeg lider ikke av geografisk forvirrethet. Russisk salat står på menyen til mange greske tavernaer, så da må den stå her også. Salaten er god som mezé, eller som tilbehør til f.eks stekte/grillede pølser eller fisk. Salatens ingredienser forteller at det nok slett ikke er umulig at den har kommet fra Russland eller deromkring til Hellas, men i Frankrike heter den visstnok ”macédoine” – og Makedonia er et område som ligger nord i Hellas. Alexander den store var fra Makedonia, men han spiste aldri russisk salat. Han visste ikke at det fantes poteter engang.

  • 4 poteter
  • 4 gulrøtter
  • 3 dl grønne erter
  • 1 finhakket liten sylteagurk og/eller 2 ss kapers
  • 3-4 dl majones, etter smak (mer hvis det skal være helt gresk)
  • salt, pepper
  • 3 hardkokte egg
  • bladpersille til pynt. Hvis du vil pynte, da

Kok poteter, gulrøtter og erter hver for seg, og avkjøl dem. Skjær potet og gulrot i treninger og bland dem med erter og sylteagurk/kapers. Bland inn majones smakt til med salt og pepper. Hakk to av eggene og vend dem inn, pynt med det siste egget. Dryss over finhakket bladpersille.

Som en variant kan du erstatte potetene med ”giantes”, store hvite bønner. Kok dem selv, eller kjøp limabønner/butter beans på boks. På denne måten smaker salaten liksom mer gresk, synes jeg.

Forresten går det fortere om du kutter poteter og gulrot i biter før du koker dem. Noen av næringsstoffene forsvinner i vannet, men har man det travelt…

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-2t og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s