Yiaourti me meli / yoghurt med honning

Nei, du trenger ikke en oppskrift for å lage yoghurt med honning. Se på dette som en påminnelse – eller, hvis du ikke har prøvd det før, en oppmuntring til å gjøre det.
Yoghurt med honning fungerer godt som både frokost og dessert, eller hvis du bare vil ha litt kosemat.

Men husk: Du må bruke tykk yoghurt; gresk eller matyoghurt, og den beste flytende honningen du kan finne. Gresk honning er herlig, skapt i løpet av de mange solrike dagene biene har til sin rådighet. Men også den rike floraen gjør gresk honning unik. Jeg tuller ikke , av de 7500 ulike plantene som vokser i Hellas, finnes 850 bare i Hellas!

Den aller beste honningen er regnet for å være timianhonning, den finnes ikke noe annet sted i verden. Men hvis du har muligheten, bør du prøve andre varianter også, som lavendel, rosmarin, mandarin og, min favoritt, appelsinblomst.

For å lage yoghurt med honning sprinkler du bare sistnevnte over førstnevnte, og du kan ha på valnøtter og/eller biter av frukt før honningen. Eple, pære, melon, granateple, banan, kiwi … det du liker!

Et tips: Hvis honningen du har kjøpt etter en stund blir kornete, varm hele glasset forsiktig i varmt vann. Bare putt det i en gryte, tilsett så mye vann som du kan, og sett det hele på komfyren.

Forresten så var den greske filosofen Platon en honningelsker, og det sies at han ble servert honning fra tidlig barndom. Senere skrev han at et moderat og sunt kosthold består av korn, belgfrukter, frukt, melk, honning og fisk. Han tok ikke mye feil!

«Jeg sender også tolv krukker med søt vin til barna, og to med honning.» (Platon, Brev 361b).
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-1n og trykk på knappen: Print

Reklame

2 responses to “Yiaourti me meli / yoghurt med honning

  1. Hvor får man kjøpt Gresk honning?

    • Jeg har ikke oversikten over det, dessverre, men både i Stavanger og Oslo finnes det butikker som kun selger greske matvarer, inkludert honning.
      I Stavanger heter den Oliventre, i Oslo Kalimera Hellas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s