Pita

Pita1
Et pitabrød kan rulles rundt grillet kjøtt, tzatziki og tomater (= gyropita), spises med en stuing, være base for pizza eller en knallgod yiaourtlou.

  • 25 g fersk gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ts salt
  • 2 ss olivenolje
  • 5,5 – 6 dl hvetemel pluss mer til utbaking

Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut med litt vann. Tilsett resten av vannet, olje, salt og nesten alt melet, og elt til du har en myk, løs og smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i en time.
Elt deigen lett på melet benkeplate, og del den i ca 14 biter. Rull hver del til en ball. Strø mel på toppen av ballene og på bakebordet, bruk en kjevle til å lage tynne, runde kaker på ca 12-13 cm i diameter. Legg dem på et oljet stekebrett. La dem hvile lunt mens du varmer opp ovnen til 250 grader.
Stek i pitaene i 4 minutter, eller til de bobler opp og får litt farge. Avkjøl på rist, under et kjøkkenhåndkle.

Pita2

For print, kopier url: http://wp.me/s14Y1j-pita og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s