Et pitabrød kan rulles rundt grillet kjøtt, tzatziki og tomater (= gyropita), spises med en stuing, være base for pizza eller en knallgod yiaourtlou.
- 25 g fersk gjær
- 2,5 dl lunkent vann
- 2 ts salt
- 2 ss olivenolje
- 5,5 – 6 dl hvetemel pluss mer til utbaking
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut med litt vann. Tilsett resten av vannet, olje, salt og nesten alt melet, og elt til du har en myk, løs og smidig deig.
La deigen heve på et lunt sted i en time.
Elt deigen lett på melet benkeplate, og del den i ca 14 biter. Rull hver del til en ball. Strø mel på toppen av ballene og på bakebordet, bruk en kjevle til å lage tynne, runde kaker på ca 12-13 cm i diameter. Legg dem på et oljet stekebrett. La dem hvile lunt mens du varmer opp ovnen til 250 grader.
Stek i pitaene i 4 minutter, eller til de bobler opp og får litt farge. Avkjøl på rist, under et kjøkkenhåndkle.
For print, kopier url: http://wp.me/s14Y1j-pita og trykk på knappen:
Hei. Bare et spørsmål. Kan disse gjøres litt grovere med sammalt hvete? Hvor mye sammalt i forhold til hvetemel i så fall? Hilsen Jorunn
God morgen! Ja, det vil jeg tro du kan. Minst 50 prosent må være hvetemel, for det har jeg lært av konditor Sverre Sætre 🙂 Jeg hadde kanskje begynt med ca 30 prosent og testet det ut. Skriv gjerne hvordan det ble!
Hilsen Merete