Kourambiedes er greske mandelkaker som bakes til jul av enhver husmor og muligens en og annen husfar også. De er ganske massive og tunge, så ikke lag dem for store. Men smaken er deilig!
Ca 50 småkaker
Sjekk også denne oppskriften på greske mandelkaker!
- 2,5 dl mykt smør
- 1,2 dl melis
- 1 eggeplomme
- 3 ss konjakk (Metaxa)
- 2 ts mandelekstrakt
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 5,5 dl hvetemel
- 2 dl mandler (som ristes og males)
- Melis til å strø over de ferdige kakene
Pisk smør, sukker og eggeplomme til det er luftig og lysegult. Pisk så inn konjakk, mandelekstrakt og vaniljesukker. Sikt i hvetemel og bakepulver, rør godt, tilsett mandler og rør til deigen er fast.
Rull deigen til små, valnøttstore baller med hendene. Form dem litt avlange, og bøy dem til små halvmåner.
Plasser kakene på bakepapir, og stek dem midt i ovnen ved 175 grader i ca 15 minutter, til de er lys gylne. Mens de ennå er varme ruller du dem i masse melis. Avkjøles og oppbevares i en tett boks.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-14 og trykk på knappen: