Patates Panou / Panos’ (ovnsstekte) poteter

Poteter er vanlig tilbehør til greske middager og på mezébord, enten ovnsbakte som her, eller pommes frites. Denne oppskriften har jeg fått fra Panos, så jeg har kalt potetretten opp etter ham, men dette er en vanlig måte å ovnssteke poteter på, de blir fløyelsmyke inni og småsprø utenpå.

  • 4 ganske store poteter
  • 3 – 4 ss olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 pressede/moste hvitløkfedd
  • 1 ss sennep
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper

Om nødvendig, skrell potetene. Skjær dem i biter eller båter. Bland resten i en bolle, ha potetene oppi og rør godt.

Ha poteter og dressing i et vidt fat/liten langpanne, gjerne kledd med bakepapir. Stek midt i ovnen, under folie i ca 1,5 time ved 200 grader. Øk temperaturen til 225 grader, ta av folien og stek videre til potetene begynner å få farge.

Til 2 pers. som tilbehør til hovedrett

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-E og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s