Moschari me damaskina / Okse med svisker

Dette er en deilig koserett! Moschari me damaskina er ikke en særlig vanlig gresk rett, men etter at vi fikk den servert på restauranten Alaloum i Nafplio, har vi funnet ut at dette faktisk er en gresk rett. Trolig kommer røttene til retten østfra. Nydelig er det iallfall.

  • 1 kg oksekjøtt, bog el. høyrygg. Du kan også bruke svin eller kalv
  • 2,5 dl mavrodafni eller portvin
  • 2,5 dl rødvin
  • 4 – 5 ss olivenolje
  • 1 – 2 løk
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl kjøttkraft (eller vann + buljongterning)
  • 1 laurbærblad
  • evt litt kanel
  • 20 store svisker
  • salt, pepper

Miks portvin og vin og kjøtt som du har skåret i store biter, og la det stå over natten i kjøleskapet. Hell marinaden i en bolle. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir.

Varm opp olje i en vid gryte, og stek kjøttet til det får fin brunfarge. Stek løken med mot slutten, bland inn mel. Ha over marinade og kraft, laurbærblad og et yrlite dryss kanel (for at det skal dufte ekstra godt) og kok under lokk til kjøttet er supermørt. (Minst to timer, gjerne mer, avhengig av kjøttkvalitet.) Tilsett svisker og kok kjøttet uten lokk den siste tiden hvis lite av vannet er fordampet. Sausen skal være tykk. Smak til med salt og pepper.

Godt tilbehør til denne maten er ris eller pommes frites (eller begge deler hvis det skal være skikkelig tavernagresk) samt en frisk, grønn salat med dill.

Til 4 pers

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-1 og trykk på knappen: Print

Reklamer

2 responses to “Moschari me damaskina / Okse med svisker

  1. Denne bloggen er midt i blinke for oss som elsker Gresk mat. Tusen takk for at du deler alle oppskriftene og ikke minst tar deg tid til å blogge dem :-))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s