Makaronada me elies / Pasta med oliven

Denne retten ser ikke så spennende ut, men bruk råvarer med god kvalitet, og denne enkle middagsretten kan bli en ny favoritt på travle dager. Server med en god, frisk tomatsalat. Bruk helst greske oliven, og uansett – kjøp alltid oliven med stein. De steinfrie er smakløse og kjedelige. Kalamata på Peloponnes er kjent for sine fantastiske oliven, og disse selges i Norge av merket Gaea.

  • 200 gr «risoni», pasta som ser ut som ris, eller annen småpasta.
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 2 hvitløkfedd i tynne skiver
  • 1 liten ansjonsfilet eller 1 ts ansjonspasta
  • nymalt pepper
  • sorte oliven
  • reven ost, som kefalotiri eller parmesan

Kok pastaen i rikelig med saltet vann. Varm oljen, og smelt ansjosfileten i den sammen med hvitløk, ikke bruk sterk varme her, hvitløken skal ikke brunes. Bland pasta, hvitløksolje og pepper, og så mange oliven som du vil. Bare husk å fjerne olivensteinene først. Dryss over godt med reven ost.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-m og trykk på knappen: Print

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s