Katsarola Loukaniko / Pølsegryte

Denne oppskriften har jeg fått av Roula, en dame på ca 60, som forteller at dette er skikkelig bondekost. Den gang da de hadde lite penger, kunne en pølse eller to strekke til hele familien. Årsaken er at pølsene koker lenge sammen med grønnsakene, og avgir mye smak til dem. Dette er ikke mat du vil finne på tavernaer, og de nesten ihjelkokte potetene og purren er vel ikke akkurat etter en chefs smak. Men tro meg, dette er deilig vinterkost, «comfort food» som det heter på engelsk, og i våre dager har vi vel råd til flere pølser enn det de fattige greske bøndene hadde i gamle dager. Bruk skikkelig gode pølser, kjøpt hos slakter, med masse kjøtt og noe fett!

  • 2 ss olivenolje
  • 3-4 grove pølser
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1 stor purre (1 rødløk kan også brukes, men purre er bedre)
  • 4-6 faste poteter
  • 1 liten buljongterning (Et nymotens påfunn du kan sløyfe hvis du vil ha det helt ekte)
  • pepper og kanskje salt.

Varm oljen i en gryte. Ta evt. skinnet av pølsene, og skjær dem i skiver. Stek dem så de får litt farge. Hell oppi vinen og kok kraftig et par minutter. Skru ned varmen, og tilsett purre i ringer og poteter i biter. Ha i buljong og pepper. Kok under tett lokk over svak varme i 1 til 1,5 timer. Du trenger ikke tilsette vann, vinen og væsken i grønnsakene er nok. Når retten er ferdig, smak om den trenger litt salt.

Roula serverer dette med fetaost og brød.

Til 2 pers.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-f og trykk på knappen: Print

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s