Imam bayildi / Imamen besvimte

Originalt navn, som skal komme av at en prest visstnok besvimte da han spiste dette, så godt synes han det var. Og stekte auberginer med tomatsaus og fetaost er virkelig nydelig! Du kan erstatte fetaosten med en skarp gulost eller parmesan, men det blir best med feta.

  • 1 stor aubergine i ca 1 cm tykke skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1 finhakket rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 dl rødvin
  • 1 boks tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • oregano og/eller persille
  • 1 laurbærblad
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • salt, pepper
  • 100 gram fetaost i terninger *)

Fres løken i olje så den blir myk. Hell over vinen og kok den litt inn. Tilsett tomater, tomatpuré, urtene og hvitløk. Kok i en time, evt. uten lokk den siste tiden så sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

I mens steker du aubergineskivene på begge sider i oljen i stekepanne, eller på stekebrett i oven (220 grd), til de har fått litt farge. Legg dem i et ildfast fat, og legg en skje med tomatsaus over hver skive. Topp med fetaost. Stek v 225 grader til fetaosten har fått litt farge.

Til 2 pers.

*) Bare gresk feta har lov å kalle seg feta, og det er en grunn til det. Gresk feta er nemlig så utrolig mye bedre enn andre lands etterligninger. Kjøp derfor alltid gresk feta om du har mulighet.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-q og trykk på knappen: Print

Reklamer

2 responses to “Imam bayildi / Imamen besvimte

  1. Takk for fin oppskrift! Jeg glemte laurbærbladet, men måtte ha litt honning i sausen for balansens skyld. Herlig blogg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s