Horiatiki salata / Gresk salat

Gresk salat serveres ikke bare på nesten enhver gresk taverna, men har spredt seg langt utover landegrensene. Og det er ikke rart, for bedre kombinasjon av masse friske grønnsaker og litt ost skal du lete virkelig lenge etter.

Gresk salat er på et vis litt vanskelig å lage i Norge, fordi våre grønnsaker ikke smaker som de greske. De greske tomatene er søtere og smaker rett og slett mer tomat, agurken smaker mer agurk og rødløken er mildere. Derfor er det viktig kjøpe de aller beste tomatene du kan finne, og selvsagt også kjøpe gresk feta, ikke en etterligning.

  • 5 tomater (gjerne plommetomater på stilk)
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 1/2 agurk
  • en neve sorte, greske oliven med stein
  • 50 -100 gram feta, etter smak og lyst
  • 1 ts tørket oregano
  • salt, pepper
  • olivenolje

Skjær tomater i grove biter, rødløk i tynne ringer, paprika i strimler og agurk i skiver. Ha oppi oliven. Fetaen kan du enten skjære i terninger eller legge som en hel skive på toppen.

Bland salaten med salt, pepper, oregano og en god splasj med olivenolje.

Til 4 pers.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-P og trykk på knappen: Print

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s