Gresk salat serveres ikke bare på nesten enhver gresk taverna, men har spredt seg langt utover landegrensene. Og det er ikke rart, for bedre kombinasjon av masse friske grønnsaker og litt ost skal du lete virkelig lenge etter.
Gresk salat er på et vis litt vanskelig å lage i Norge, fordi våre grønnsaker ikke smaker som de greske. De greske tomatene er søtere og smaker rett og slett mer tomat, agurken smaker mer agurk og rødløken er mildere. Derfor er det viktig kjøpe de aller beste tomatene du kan finne, og selvsagt også kjøpe gresk feta, ikke en etterligning.
- 5 tomater (gjerne plommetomater på stilk)
- 1 rødløk
- 1 grønn paprika
- 1/2 agurk
- en neve sorte, greske oliven med stein
- 50 -100 gram feta, etter smak og lyst
- 1 ts tørket oregano
- salt, pepper
- olivenolje
Skjær tomater i grove biter, rødløk i tynne ringer, paprika i strimler og agurk i skiver. Ha oppi oliven. Fetaen kan du enten skjære i terninger eller legge som en hel skive på toppen.
Bland salaten med salt, pepper, oregano og en god splasj med olivenolje.
Til 4 pers.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-P og trykk på knappen: