Fasolia soupa, eller Fasoulada som den også kalles, er grekernes nasjonalrett. En varmende og sunn bønnesuppe som ikke koster mange kronene å lage, men som smaker nydelig med en bit landbrød til.
- 150 gram hvite, store bønner (gigantes)
- 2 dl boksetomater
- 1 løk, hakket
- 1 dl selleriblader*, hakket
- 2 små gulrøtter, grovhakket
- 0,5 dl olivenolje (eller mer hvis du vil)
- 1 laurbærblad
- salt, pepper
Legg bønnene i vann over natten. Skyll og kok bønnene i ti min, hell av kokevannet og tilsett en ca liter vann. Ha oppi resten av ingrediensene unntatt salt og pepper, og kok under lokk i ca to timer. Smak til med salt og pepper.
2-3 porsj.
*) Selleriblader er bladene til selleriroten, og kan være vanskelig å få tak i i Norge. Bruk finhakket sellerirot om nødvendig.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-M og trykk på knappen:
Nydelig suppe! Strør gjerne litt feta ost på ved servering. Elsker feta ost og benytter hver anledning å bruke den…. Jeg brukte tørkede selleriblader sist jeg lagde denne. Kjøpt med fra Hellas.Ikke helt det samme men ble ok. Uansett en god og mettende suppe.
Hilsen Jorunn
Go morgen, Jorunn! Jeg tyr også ofte til tørkede selleriblader i Norge, og det er jo bedre enn ingenting. Synd at det er umulig å få tak i både friske og tørkede selleriblader i Norge, det er jo så godt i både supper og gryter. Så kjekt at du likte suppa!
Hilsen Merete