Fasolia soupa / Bønnesuppe

Fasolia soupa, eller Fasoulada som den også kalles, er grekernes nasjonalrett. En varmende og sunn bønnesuppe som ikke koster mange kronene å lage, men som smaker nydelig med en bit landbrød til.

  • 150 gram hvite, store bønner (gigantes)
  • 2 dl boksetomater
  • 1 løk, hakket
  • 1 dl selleriblader*, hakket
  • 2 små gulrøtter, grovhakket
  • 0,5 dl olivenolje (eller mer hvis du vil)
  • 1 laurbærblad
  • salt, pepper

Legg bønnene i vann over natten. Skyll og kok bønnene i ti min, hell av kokevannet og tilsett en ca liter vann. Ha oppi resten av ingrediensene unntatt salt og pepper, og kok under lokk i ca to timer. Smak til med salt og pepper.

2-3 porsj.

*) Selleriblader er bladene til selleriroten, og kan være vanskelig å få tak i i Norge. Bruk finhakket sellerirot om nødvendig.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-M og trykk på knappen: Print

Reklame

2 responses to “Fasolia soupa / Bønnesuppe

  1. Nydelig suppe! Strør gjerne litt feta ost på ved servering. Elsker feta ost og benytter hver anledning å bruke den…. Jeg brukte tørkede selleriblader sist jeg lagde denne. Kjøpt med fra Hellas.Ikke helt det samme men ble ok. Uansett en god og mettende suppe.
    Hilsen Jorunn

    • Go morgen, Jorunn! Jeg tyr også ofte til tørkede selleriblader i Norge, og det er jo bedre enn ingenting. Synd at det er umulig å få tak i både friske og tørkede selleriblader i Norge, det er jo så godt i både supper og gryter. Så kjekt at du likte suppa!
      Hilsen Merete

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s