Linser og bønner er mye brukt i Hellas. Linsesuppe kan lages på et utall måter, denne varianten har vi valgt brune linser, men det er helt opp til deg. Linsesuppen serveres varm eller lunken sammen med nystekt brød.
Oppskriften er forholdsvis ingrediensrik, en enklere variant kan lages ved å sløyfe purren, samt bruke en boks tomater i stedet for tomatpuré, soltørkede tomater og frisk tomat. I så fall må du redusere vannmengden litt.
- 2 dl brune linser + vann
- 2 – 3 ss olivenolje
- 1 liten løk
- 2 hvitløkfedd
- 1 gulrot
- 1 halv liten purre
- 1 tomat
- 3 finhakkede, soltørkede tomater
- 1 spiseskje tomatpuré
- 5 dl vann
- 1 buljongterning
- tørkede selleriblader eller oregano
- salt, pepper
Kok linsene fem minutter i vann, hell av vannet.
Skjær grønnsakene i småbiter og fres dem lett i olje. Tilsett tomatpuré, vann og krydder samt de forkokte linsene. Kok under lokk i ca 20 minutter, smak om linsene er møre eller trenger å koke litt til. Suppen skal være tykk, nesten som en stuing.
Til 2 pers.
For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-J og trykk på knappen: