Bekri Mezé / Fyllikmezé

Bekrí mezé eller ”fyllikmeze”, er kjøtt kokt i rødvin – derav navnet. Det spises ofte som en av flere retter på et mezébord, men kan også serveres som hovedrett, gjerne sammen med ovnsstekte poteter eller pommes frites og f.eks kokte, grønne grønnsaker eller grønn salat (grekerne spiser ikke salater med tomat sammen med tomatsauser). Noen har paprikastrimler i gryten, det er valgfritt. Retten er enkel å lage, og kjempegod!

  • 1 kg renskåret grytekjøtt av svin
  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl tørr rødvin
  • 2 dl tomatjus (eller tomatpuré + vann)
  • Evt en rød og en gul paprika
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts allehånde
  • 2 ss sterk sennep
  • salt og pepper
  • bladpersille

Varm opp oljen, skjær kjøttet i biter. Skal du servere dette som meze kutter du kjøttet i småbiter, som hovedrett kan de være større. Brun dem sammen med grovhakket løk. Tilsett finhakket hvitløk, vin og tomatjus og evt. paprikastrimler, samt alle krydderne. Småkok i ca halvannen time under lokk, men ta lokket av mot slutten, slik at sausen blir tykk. Rør inn litt finhakket persille helt til slutt.

Til 4 pers som hovedrett.

For print, kopier url: http://wp.me/p14Y1j-9 og trykk på knappen: Print

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s